Gelieve ALTIJD eerst telefonisch contact op te nemen via 1733 voor u langskomt naar de wachtpost.
NIEUW ADRES: RIJSELSTRAAT 78 IN MENEN

Graag uw medewerking

 

De  organisatie van een  permanentie in het weekend is geen vanzelfsprekendheid: telkens een arts die ’s nachts de wacht doet in het weekend en overdag twee artsen die beschikbaar zijn op zaterdag en zondag.

Het vraagt uiteraard van hen een extra inspanning om deze taak op zich te nemen en het betekent ook uiteraard verlies van ‘quality time’ in hun privé leven.

 De uitdagingen voor de toekomst worden er niet geringer op: de vergrijzing van de maatschappij zal zich meer en meer voltrekken en de opnames in de kliniek worden alsmaar korter. Dit zal de  werklast van de huisartsen zeker doen toenemen, ook  als we weten dat de instroom van nieuwe huisartsen maar stroef verloopt. We hopen dan ook een beetje op uw begrip en zorgen ervoor dat onze service zo professioneel mogelijk is. (Onder andere door regelmatig overleg en navorming). Verder staan we open voor uw opmerkingen en suggesties ter verbetering.

 

Mogen wij namens de artsen van de Meander dan ook vragen om correct te blijven. De wachtdienst dient enkel voor noodgevallen, die tijdens de week niet kunnen behandeld worden. Bovendien hopen we op een eerlijke betaling: het beroep doen op een arts is in het weekend nooit gratis. Soms hebben we de indruk dat het remgeld zo laag ligt dat sommigen denken dat ze niet hoeven te betalen of dat ze wacht misbruiken voor mineure medische problemen.

 Namens de artsen van de Meander.

 

Moet ik naar de dokter?

 

Dit is misschien de eerste vraag die u zich als patiënt stelt.

Ook voor de overheid en de door die overheid aangestelde triagisten  blijft het een zeer moeilijke beslissing:

Is deze aandoening ernstig en moet er een M.U.G en ziekenwagen gestuurd worden?

Kan deze klacht door de huisarts van dienst opgelost worden of kan de zorg uitgesteld worden tot na de wachtdienst?

In Nederland werd een app ontwikkeld om je te helpen in je beslissing om een arts te raadplegen
via https://www.moetiknaardedokter.nl


Moet ik naar de dokter.

 

Toch maar eens proberen?